Seminarul de Perfecționare Vocațională SmartFIN@ISF

Ultima actualizare: 11.04.2022 - 18:30

Institutul de Studii Financiare în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați –Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, vă invită în data de 12 aprilie 2022, ora 12:00 la Seminarul de Perfecționare Vocațională SmartFIN@ISF. Seminarul cuprinde prezentări interactive pe subiectul carierei și prezentări de studii de caz, aspecte tehnice și practice din domeniul asigurărilor, pieței de capital, pensii.

Invitați speciali la sesiunea din 12 aprilie:

Prof. univ. dr. Marian SIMINICĂ, Director executiv al ISF și profesor universitar doctor la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, susține cursuri la disciplinele Analiză economico-financiară și Diagnosticul financiar al firmei și este conducător de doctorat în domeniul Contabilitate. Are o experiență bogată în managementul universitar, ocupând funcția de Prodecan al Facultății (2008 – 2012), responsabil cu cercetarea științifică și asigurarea calității învățământului, precum și pe cea de Decan, în perioada 2012 – 2016. A fost Vicepreședinte al Consiliului Director al Asociației Facultăților de Economie din România (2012-2016). Este membru al mai multor asociații profesionale din domeniul economic, respectiv: expert evaluator ANEVAR, fiind Secretar General al asociației în perioada 2016-2017; expert contabil, membru CECCAR; consultant fiscal, membru CCFR. Din anul 2014 este Vicepreședinte al Societății Române de Analiză Economico – Financiară (SRAEF). Din anul 2017 este membru al Comisiei CNATDCU ”Științe Economice și Administrarea Afacerilor”, iar din anul 2018 membru al Comisiei de experți permanenți ARACIS, contribuind la evaluarea externă a numeroase programe de studii de licență și masterat din domeniul economic. Are o vastă experiență în activitatea de cercetare științifică concretizată în publicarea a 7 cărți și manuale universitare, peste 60 articole în reviste de specialitate, dintre care 12 articole în reviste indexate Web of Science cu AIS nenul, participarea la conferințe naționale și internaționale, participarea la contracte de cercetare științifică ca director de grant sau membru în echipa de cercetare. Este recenzor pentru mai multe reviste indexate Web of Science și membru în comitetul de redacţie pentru mai multe reviste indexate în Baze de Date Internaționale. Direcțiile principale de cercetare sunt: performanțele financiare și riscurile întreprinderilor; analize economico-financiare sectoriale; modele de cercetare a comportamentului întreprinderilor.

Conf.univ.dr. Laura Elly NAGHI, Doctor în domeniul Finanţe – Asigurări cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul formării profesionale a adulţilor. A finalizat studii post-doctorale în cadrul ASE Bucureşti în domeniul asigurărilor. Are mai multe cărţi publicate în domeniul financiar, articole BDI şi participări la conferinţe internaţionale în mod frecvent. Trainer autorizat ANC, cu certificări internaţionale, a participat la  elaborarea de manuale de formare profesională specifice pieţelor financiare nebancare. Susţine prezentări în cadrul evenimentelor organizate în piaţa financiară, inclusiv proiecte de educaţie financiară în rândul elevilor (gimnaziu, liceu) si profesori preuniversitari.

Ileana BOTEZ este unul dintre pionierii pieței de capital din România, având peste 25 ani experiență în acest domeniu. Din 1995 lucrează la Bursa de Valori București, activând la BVB ca secretar general al societății, coordonând ca și director activitatea de admitere la tranzacționare a societăților pe piețele administrate de Bursă și a intermediarilor la tranzacționare, relația cu acționariatul societății, activitatea de marketing, comunicare și relații internaționale specifice acestui domeniu, precum și în cea de guvernanță corporativă, contribuind la implementarea proiectului Codului de Guvernanță Corporativă al BVB. În prezent coordonează activitatea de admitere la tranzacționare, precum și programul de educație financiară „Fluent în Finanțe”. Este absolventă a MBA Româno-Canadian, specializarea Finanțe, a Facultății de Finanțe și Bănci a ASE, a Facultății de Științe Juridice și Administrative a Universității Creștine Dimitrie Cantemir, precum și trainer atestat de ANC. Este membru în Consiliul Consultativ al Facultății de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori. Din 2020 este doctorand la Academia de Studii Economice, Școala Doctorală Finanțe, cu o temă în domeniul guvernanței corporative.

Georgel SOARE este licențiat în Inginerie și Drept Juridic. Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul asigurărilor, cu specializări și expertiză în Mediere, Formare și Managementul Proiectelor, în prezent coordonează cu succes  una dintre echipele din Vânzări ale Omniasig Vienna Insurance Group – Companie de top pe piața asigurărilor din România. A colaborat ca Mediator în cadrul  A.D.R International și în calitate de Conciliator în cadrul SAL-Fin și a participat activ în cadrul programului de Educație Financiară organizat de A.S.F.. Este participant activ și în proiecte organizate de Leaders Explore pentru Comunitate sau în parteneriatul Omniasig – World Vision.  A încurajat permanent tinerii absolvenți să își construiască o carieră în domeniul asigurărilor, domeniu cu un deosebit potențial de dezvoltare profesională pentru un spectru larg de specializări, domeniu în care tinerii se pot integra cu succes în zona vânzărilor dar și a analizei și dezvoltării condițiilor de subscriere a produselor și serviciilor din asigurări, a gestionării daunelor, a consultanței juridice specifice, în zona analizelor de actuariat  sau în marketing și training.   

Programul intalnirii :
  • 12.00  Oportunități de cariera in Sistemul de asigurari, Valori mobiliare si Pensii Private
  • 12.35 Admiterea la tranzacționare pe ambele piețe ale BVB
  • 13.15 Protejarea datelor clienților împotriva atacurilor cibernetice

Linkul intalnirii estehttps://us06web.zoom.us/j/86256647276?pwd=azk2MW5mVXBOZEU5VXRnb1hmVm1uQT09

Ultimele articole

Instagram

Categorii

Categorii

Arhiva

Arhive